Lenjerie de corecție - cum corect de ales

Lenjerie de corecție - cum corect de ales

Puțină istorie:

În toate timpurile femeile tindeau să fie frumoase, folosint tot felul de șiretlicuri, inclusiv lenjeria pentru corecție, primele monstre care apăruseră încă în perioada de glorie a Imperiului Roman în secolul IV î.e.n. Dar cea mai răspîndită utilizare, astfel de lenjerie a obținut-o odată cu apariția corsetelor, care timp de mai multe secole "slăbeau" corpurile feminine pînă la nerecunoscut. Pe atunci, corsetele se realizau din oase de balenă, țesături și tije metalice. Acestea mijloace erau foarte eficiente pentru corectarea figurii, dar și extrem de incomode și dăunătoare.

Nu toate femeile posedă o figură ideală din născare, dar toate tind spre perfecțiune și doresc să aibă o talie subțire, picioare zvelte și "burtă" ideală.  Femeile secolelor trecute se încătușeau în corsete, și anume de aceea păreau să aibă o talie subțire si forme - grațioase. Femeile moderne sunt norocoase - ele au posibilitate de a selecta o varietate de modele de lenjerie confortabilă, de modelare igienică și de corecție. Lenjeria de corecție - este o modalitate rapidă și eficientă de a face figura grațioasă și atractivă. Efectul de "slăbire" se realizează datorită presiunii de comprimare, ceea ușor permite modelarea siluetei.

Ce tipuri de lenjerie de corecție există?

Lenjerie de corecție poate avea gradul de corecție înalt și mediu:

• Gradul mediu de corecție vă permite cu confort să duceți un stil normal de viață, efectuînd activitățile de zi cu zi. Această lenjerie face silueta mai expresivă și ascunde faldurile de grăsime.

•Lenjerie cu un grad înalt de corecție îmbunătățește maximal parametrii corpului și este cea mai potrivită pentru ieșirile în public pentru o perioadă scurtă de timp. Ea este confecționată din materiale foarte durabile și flexibile și se completează cu o structură rigidă a corsetului. Clasificarea principală se bazează pe diferențele dintre zonele de influență:

• Corset de strîngere - cea mai bună lenjerie de corecție pentru abdomen și talie,  ea ajută să devii vizual mult mai zveltă.  Corsetul netezește șoldurile și elimină "burta", iar datorită sîrmelor speciale și inserțiilor elastice spatele este eliberat de greutate.

• Grație și semigrație- la exterior sunt similare cu costumele de baie. Ele posedă o structură rigidă a corsetului, ridică pieptul, elimină burta, netezesc cutele de pe spinare.

• Pantaloni cu talie inalta - elimină "burta", fac ca linia soldurilor și a feselor să fie mai frumoasă, ajută la evitarea rosăturilor din partea interioară a șoldurilor.

• Chiloței Corset cu talie inalta - acest  model este dotat cu sîrmulițe cusute și cusături foarte durabile, care creează efectul feselor "strînse".

• Rochia bandaj -  este cea mai bună variantă pentru o corecție perfectă a figurii totale. Pe lîngă faptul că ea micșorează dimensiunea abdomenului și a șoldurilor, o asfel de lenjerie sprijini postura dumneavoastră și ridică sînii.

Din ce materiale este realizată lenjeria de corecție?

Produsele sunt fabricate din materiale naturale sau materiale sintetice speciale. Deobicei, materialele exterioară ale lenjeriei  - sunt produse artificiale (spandexul, nylon, lycra),  iar cele interioare, care sunt în contact direct cu pielea - sunt materiale naturale. În plus, sunt utilizate astfel de materiale sintetice care permit pielii să respire. Lenjerie de corecție nu numai îmbunătățește vizual formele naturale ale corpului, dar și contribuie la pierderea in greutate datorită unor fibre speciale. Acest efect suplimentar se datorează accelerării arderii grasimilor prin micromasajul punctat și prin stimularea circulației sangvine de la suprafață. Lenjeria de corecție se deosebește prin țesături complet netede, culori clasice și prin cusături invizibile.

Există oare trăsături speciale ale cusăturii lenjeriei de "slăbire"?

Lenjeria de "slăbire" are câteva inserții în zonele problematice ale corpului. Deobicei acestea sunt niște inserții efective în partea abdominală, partea laterală și regiunea fesieră, numaidecît din bumbac și un strat interior moale. De multe ori produsele sunt efectuate cu cusături circulare și radiale, precum și cu o bandă lată de "slăbire", care permite reglarea unei linii perfecte a abdomenului, șoldurilor și feselor. Un element obligatoriu al corsetelor sunt sîrmulițele. O opțiune perfectă -  este lenjeria de corp fără cusutură, care poate fi purtată discret sub orice haină.

Cum lenjeria de corecție afecteaza sanatatea?

Lenjeria de corecție nu numai că ajută să ascundă defectele figurii, dar și  contribuie la elimenarea celulitei, imbunătățește tonusul pielii și intărește muschii după naștere. Atît previne depunerile de grăsime, cît și nu vă permite să mancați prea mult. Lenjeria de corecție - este o modalitate perfectă de a proteja coloana vertebrală de curbare, de a calma tensiunea musculara și senzație de oboseală în spate, de a îmbunătăți postura. Lenjeria de corecție corect aleasă poate să facă o femeie să fie mult mai atractivă și mai încrezută în sine.

Cum de ales mărimea?

Este important de a alege marimea potrivita a lenjerie de corecție. O dimensiune necorespunzătoare poate dăuna organismul prin redistribuirea țesutului adipos în locul nepotrivit, dereglînd circulația sanguină, apăsînd organele interne și vasele sangvine. Lenjeria de corp nu trebuie să fie incomodă și să  împiedice mișcările dumneavoastră.

Ce svaturi puteți da cititorilor?

• Daca cumparați lenjeria pentru prima dată, nu o purtați des - doar câteva ore pe zi, pînă cînd corpul se va obișnui.

• Dacă doriți să cumpărați o astfel de lenjerie sub o ținută anumită, este de dorit să veniți la magazin cu această haină, pentru a putea alege  la fața locului cea mai bună opțiune.

• Purtarea lenjeriei de corecție - nu este un panaceu pentru obezitate. Țineți minte asta. Ea nu va face să  "pierdeți în greutate", cu 10 kg, așa că nu uitați de sport și de o nutriție corectă.

Unde putem procura?

Dacă doriți sa procurați lenjerie de corecție în orașul Chișinău, atunci vizitați centrul comercial ELAT, buticul nr.76 "Lux Lingerie"  car   oferă o gamă largă de produse. In magazinul nostru, suntem mereu gata să vă ajutăm la selectarea lenjeriei de corecție și să  vă vorbim despre beneficiile sale. Procurînd lenjeria la noi, veți fi totalmente asigurați contra falsurilor periculoase.